Roosendaal

De Markt Zingt komt terug: ‘Blijven bij de essentie van het evenement’

Foto: Shutterstock

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

Zangers, zangeressen en onder-de-douchezangers kunnen zaterdag 26 augustus de longen uit hun lijf zingen tijdens een nieuwe editie van De Markt Zingt. Het evenement – dat in het verleden al vaker is georganiseerd in Roosendaal – keert terug dankzij de nieuwe stichting Roosendaal Feest.

De drie initiatiefnemers zijn Joeri Cloosterman, Olav Posthumus en Koen Schoenmakers. Het drietal liepen al jaren rond met het idee, al sinds vóór de coronaperiode. “Maar we wilden pas iets gaan organiseren als er geen beperkingen meer zouden zijn”, vertelt Koen Schoenmakers. En nu is het eindelijk zover. Maar de tijd is beperkt. “We zijn nu inderdaad heel druk bezig met alles organiseren en regelen.”

Dat de stichting een oud evenement terughaalt naar Roosendaal, is bekend bij de ‘organisatie van toen’. “Zij zijn hiervan op de hoogte, dus we zitten elkaar niet in de weg. We hebben er daarom wel bewust voor gekozen om het evenement een nét iets andere naam te geven, omdat we ook een andere organisatie zijn.”

Essentie van het evenement

Het concept van De Markt Zingt is eigenlijk vrij simpel. “We brengen het terug naar de basis. Gaan de bezoekers los, dan draaien we het volume van de boxen omlaag en zingen we met elkaar verder.” Bekende artiesten komen er niet. “Nee, want daar gaat het niet om. Het geluid moet goed zijn, er komt een leuk podium te staan. Maar verder blijven we bij de essentie van het evenement.”

Vier zogenoemde zangmakers (in plaats van gangmakers), verzorgen die dag de muziek. “Het gaat om liedjes voor iedereen. We zingen kinderliedjes, maar ook oude liedjes voor de oudere bezoeken. We willen hiermee echt de verbinding van het samen zingen creëren.”

Algemene informatie

De Markt Zingt begint zaterdag 26 augustus om 15:00 uur. Rond 19:00 uur is het evenement weer afgelopen. Toegang is gratis, en bij aankomst krijgen bezoekers een boekje met alle songteksten. “We hopen met De Markt Zingt om de vakantie op een fantastische manier af te sluiten”, aldus Schoenmakers.