Bergen op Zoom

De Noordster zoekt het schoolreisje dicht bij huis

Vincent Krijtenburg Vincent Krijtenburg

De leerlingen van basisschool De Noordster in Bergen op Zoom gingen maandag op schoolreisje. Ze gingen daarvoor niet naar de dierentuin of een pretpark, maar naar een sporthal nog geen twee kilometer van hun eigen school vandaan.

De coronamaatregelen zorgde de afgelopen tijd bij de school voor veel onzekerheid. Maar het schoolreisje overslaan? Dat is natuurlijk geen optie! Het schoolbestuur huurde daarom sporthal De Karmel af en liet deze vol zetten met allerhande leuke attracties. “Deze leuke en actieve dag doet niet onder voor een ander schoolreisje”, zegt docent Monique Aarts-Kon.

Voor de allerkleinste zijn er spelletjes als eendjes vissen en met blokken bouwen. Voor de echte waaghalzen is er de basejump, waarbij de kinderen een vrije val maken. Verder kunnen de kinderen klimmen en klauteren op de spring en spelkussens in thema’s van unicorn tot jungle.

Voor het vervoer naar de sporthal werd een treintje ingezet, met Wim Withagen van het gelijknamige attractieverhuurbedrijf als chauffeur. Daardoor was de dag van het begin tot het eind één groot feest.