Hoogerheide

De Stappen naar halve finale Lang Leve de Muziek Show

Foto: © Amy van Leiden

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

Basisschool De Stappen uit Hoogerheide mag door naar de halve finale van het televisieprogramma Lang Leve de Muziek Show. De Brabanders wonnen zaterdag de eerste aflevering van scholen uit Drenthe en Noord-Holland.

In elke uitzending van de Lang Leve de Muziek Show strijden 3 provincies tegen elkaar. In Brabant was De Stappen uit Hoogerheide de beste en mocht onze provincie vertegenwoordigen. Het was spannend tot het laatste moment. Maar groep 6/7 van De Stappen was zaterdag de allerbeste.

Dans, muzikale spellen en zingen onder de douche

Presentator Buddy Vedder liet de kinderen er hard voor werken: ze moesten muzikale spellen doen, zoals ‘Hits in een ander jasje’ en er was een dance battle. Zelfs de leraren moesten hun best doen, tijdens het ‘Zingen onder de douche’-spel.

Optreden voor Koningin Máxima

Echte verliezers zijn er niet in de Lang Leve de Muziek Show. Want alle kinderen die meedoen mogen optreden in de grootste schoolband van Nederland. Ze treden op voor Koningin Máxima tijdens het Kerst Muziekgala op zondag 22 december. Koningin Máxima is erevoorzitter van Méér Muziek in de Klas.

Zaterdag 7 december

De komende afleveringen van de Lang Leve de Muziek Show zijn de andere provincies aan de beurt. Het is dus nog niet duidelijk wie in de halve finale de tegenstander wordt van De Stappen. De halve finale is op zaterdag 7 december. Als De Stappen ook dan wint, mogen de kinderen door naar de finale op zaterdag 21 december.

De Lang Leve de Muziek Show is elke zaterdag te zien bij NPO/Zapp op NPO 3. Het programma begint steeds om 18.25 uur. De aflevering van afgelopen zaterdag waarin De Stappen meedeed, kun je hier terugkijken.