Roosendaal

De Suite, het nieuwe cultuurhuis Roosendaal

De Suite in Roosendaal

De Suite in Roosendaal

Redactie Redactie

Naar aanleiding van de presentatie van de cultuurnota Roosendaal heeft het college van B&W besloten om het Cultuurnetwerk Roosendaal te faciliteren. De Suite zal het nieuwe cultuurhuis in Roosendaal worden. De gemeente wil dat er maximaal gebruik wordt gemaakt van buurt- en dorpshuizen voor het uitvoeren van culturele activiteiten. Dit om kunst en cultuur zo toegankelijk mogelijk te maken voor alle Roosendalers.

Cultuurnetwerk Roosendaal heeft eind december een cultuurnota aangeboden aan de gemeente Roosendaal. Deze nota beschrijft hoe creatieve ondernemers, professionele organisaties en verenigingen samen een culturele netwerkorganisatie vormen. De cultuurnota beschrijft dat cultuur niet op zichzelf staat maar verbinding heeft met educatie, economie, citymarketing en de ontwikkeling van creatieve economie en cultuur voor mensen in de wijken en dorpen.

De gemeente Roosendaal heeft Alies Swinnen gevraagd om dit project als kwartiermaker te begeleiden. Zij was eerder betrokken bij het ontwikkelen van de cultuurnota die de huidige besluiten gevormd heeft.