Geen regio geselecteerd

De Tien van Halsteren komt er weer aan

Redactie Redactie

Halsteren zal op zondag 25 maart bruisen van sportiviteit. Er worden honderden recreatieve- en wedstrijdlopers aan de start van de Tien van Halsteren verwacht.

Het programma bestaat uit de wedstrijd- en prestatieloop van tien kilometer, een prestatieloop van vijf kilometer en een jeugdloop van één kilometer. Wethouder Arjan van der Weegen zal aanwezig zijn om vanaf 12:00 het eerste startschot te geven voor de jeugdloop. De start zal plaats vinden aan het burgemeester Mastboomplein. Voor kinderen is het meedoen geheel gratis, daarbij ontvangen de kinderen een leuke herinnering voor hun deelname. De start van de vijf kilometer loop is om 12:30. Driekwartier later zal de start van de tien kilometer zijn.

Deze hardloopwedstrijd maakt deel uit van het RunningCenter Loopcircuit West-Brabant 2018. De wedstrijd van Halsteren is de tweede in een reeks van elf. Ze worden gelopen van maart tot en met oktober. De meeste wedstrijdlopen van het loopcircuit gaan over de afstand 10 km, maar er is ook een loop van 5 km, twee over 15 km en een halve marathon. Men kan op twee manieren inschrijven voor deze loop. Vooraf inschrijven voor de Tien van Halsteren kan tot en met donderdag 22 maart via www.inschrijven.nl. Op de dag zelf kan vanaf 11.00 uur tot 30 minuten voor de start bij Café Tivoli aan de Dorpsstraat 84 in Halsteren worden ingeschreven. Aan iedereen wordt vooraf meegegeven dat er rekening moet worden gehouden met de zomertijd.