Roosendaal

De VLP presenteert jongerenafdeling JONG VLP

Kitty Joachems Kitty Joachems

De jongerenafdeling van Vrije Liberale Partij Roosendaal (VLP) is een feit. JONG VLP biedt jonge Roosendalers tussen 14 en 27 jaar de gelegenheid een uitgebreide kijk in de keuken van de VLP te nemen. Het is een kans om hun politieke interesses te verkennen en kennis te maken met het politieke speelveld. Vanwege corona is het organiseren van een officiële aftrap van JONG VLP van de baan. “Dat maakt ons niet minder trots. Naar deze stap werd lang uitgekeken”, zegt fractievoorzitter Arwen van Gestel.

Door: Kitty Joachems

Robin de Bakker, bestuurssecretaris, vult aan: “Jongeren worden uitgenodigd om gevraagd én ongevraagd advies te geven aan de VLP. Dit kan onder andere tijdens het wekelijkse fractieberaad. Voor jongeren met ambitie in de politiek zou JONG VLP zomaar een opstap naar een politieke carrière kunnen betekenen.”

Politieke onderwerpen

Er zijn volgens VLP Roosendaal genoeg politieke onderwerpen waar jongeren bij betrokken kunnen worden. Denk aan de werkgelegenheid in de gemeente Roosendaal voor jongeren die op zoek zijn naar een (bij)baan of de beschikbaarheid van (starters)woningen voor jongeren die toe zijn aan de volgende stap in hun leven. Via JONG VLP biedt de partij jongeren vanaf nu een platform om bij die onderwerpen betrokken te raken én op te komen voor hun politieke belangen.

Interesse?

Jongeren die interesse hebben in JONG VLP of meer willen weten over hun activiteiten kunnen contact opnemen met bestuurssecretaris Robin de Bakker via [email protected].