Woensdrecht

De Vries wint ‘Coronaronde van Woensdrecht’ zonder Belgen

Maarten Elst Maarten Elst

Met stewards die rondlopen en toeschouwers ruim verspreid over het parcours is ook de Ronde van Woensdrecht goed verlopen. Na de Ronde van Ossendrecht is de Ronde van Woensdrecht de tweede postcoronawielerronde, onderdeel van de Woensdrechtse Wielerzomer. Volgens organisatoren Jeroen van Wezel en Niels van Elzakker verloopt alles naar behoren: “De renners hebben hier behoefte aan, ze zijn hartstikke gretig.” Uiteindelijk heeft de Fries Hartthijs de Vries de meeste wil om te winnen, hij klopt Sjoerd Bax op de streep in de sprint.

De finishstreep ligt voor de verandering niet voor een bruisend café of, zoals in Woensdrecht 60 jaar lang het geval was, op de top van de Rijzendeweg. Nee, langs de A4 op de doorgaans verlaten Bosseweg staat een honderdtal renners te popelen voor de Ronde van Woensdrecht. 

Coronaronde

Of de Ronde van Woensdrecht tot de eerste postcoronacircuit van Nederland behoort? “Zo mag je het wel stellen, ja”, vindt mede-organisator Jeroen van Wezel. “Woensdrecht is de tweede wedstrijd. Na een onderbreking met het NK volgende week gaan we achtereenvolgens door in Hoogerheide, Putte en de finale in Huijbergen.”

Maatregelen

Van Wezel en Van Elzakker van de organiserende wielercomités Huijbergen en Hoogerheide hadden met een aantal coronamaatregelen te maken. “In aanloop naar de Ronde van Ossendrecht op 8 augustus hebben we de persconferentie van premier Mark Rutte afgewacht”, vertelt Van Wezel. “Toen bleek dat evenementen zoals deze gewoon door konden gaan, hebben we de puntjes op de i gezet. Alles is in overleg met de gemeente Woensdrecht gegaan. Het publiek wordt op afstand gehouden, dat gaat heel goed.”