Hoogerheide

De Waal wil vervolgstappen tegen organisatoren probleemfeest

Han Verbeem Han Verbeem

Loco-burgemeester Hans de Waal van gemeente Woensdrecht wil dat de politie vervolgstappen onderneemt tegen de organisatoren van het uit de hand gelopen verjaardagsfeest in Hoogerheide. Dat heeft hij maandag laten weten. Een politiewoordvoerder beschouwt de zaak vooralsnog als afgedaan, maar De Waal meldt dat er toch nog een gesprek komt over mogelijke acties.

Afgelopen zaterdagavond is het feest door politie-ingrijpen kort voor middernacht beëindigd, omdat de aanzwezigen zich niet aan de coronamaatregelen hielden. Het feest is gehouden op een agrarisch terrein aan de Groeneweg.

Afkeurend

Ondanks waarschuwingen vóóraf hebben de feestgangers de geluidsnorm overschredenen. Ook bleken zowel de organisatoren als de aanwezige gasten zich niet aan de anderhalvemeter-voorschriften te hebben gehouden. Met name dat laatste is aanleiding om vervolgstappen te ondernemen, aldus loco-burgemeester De Waal. Deze had zich eerder al afkeurend uitgelaten over het feest en noemde het houden van een dergelijk evenement in coronatijd “volstrekt onbegrijpelijk.”

Geen boetes uitgedeeld

Bij het omstreden feest waren ongeveer tachtig tot honderd gasten aanwezig, zo bevestigt woordvoerder Alwin Don van de politieregio Zeeland-West-Brabant. Bij het begin van het feest was de politie nog langsgeweest op de feestlocatie. Toen leek alles nog op orde, maar later op de avond ging het volgens Don alsnog mis. “De aanwezigen hebben de aanwijzingen om het terrein rustig te verlaten netjes opgevolgd en er zijn geen boetes uitgedeeld. We zien geen reden voor strafrechtelijke vervolgacties.” De bezoekers hoeven geen coronatest te ondergaan.