Bergen op Zoom

De Zeeridder geopend: Vrije school in Bergen op Zoom een feit

Vincent Krijtenburg Vincent Krijtenburg

Voor heel veel basisschoolleerlingen begon deze week het nieuwe schooljaar. Voor De Zeeridder was de opening van het schooljaar ook direct de officiële opening van de school.

Op de vrije school staat het onderwijs in dienst van de persoonlijkheidsvorming van de kinderen, zowel individueel als in relatie tot de sociale gemeenschap. “Met hoofd, hart en handen”, vat directeur Tamar Chavardès de visie samen.

Maandagochtend sprak Chavardès de ouders en kinderen toe bij aanvang van het schooljaar. Ook Conny van Loenhout, bestuurslid ABBO scholen en Barry Jacobs, wethouder onderwijs, kwamen aan het woord.

De vrije school telt op dit momenteel zes leerkrachten en 45 leerlingen die verdeeld zijn over drie klassen. De twee leerlingen die als eerst inschreven zijn op de school mochten een lint doorknippen tijdens de opening. Dit lint was niet gemaakt van kunststof, maar van klimplanten.

En niet alleen voor het lint, maar ook voor de aankleding van de school is zoveel mogelijk gebruik gemaakt van natuurlijke materialen. “De tafels en stoelen zijn van hout, maar ook de kleuren zijn op de natuuur afgestemd. Het speelgoed is zoveel mogelijk basis zodat de kinderen hun fanatasie kunnen gebruiken”, legt Tamar Chavardès uit.