Hoogerheide

Deelfietsen bij twee bushaltes in Hoogerheide en Huijbergen

Deelfietsen bij de Scheldeweg in Hoogerheide.

Han Verbeem Han Verbeem

Bij twee bushaltes in de gemeente Woensdrecht zijn deze week deelfietsen geplaatst. Het gaat om de bushaltes aan de Siardus Bogaertslaan in Huijbergen en aan de Scheldeweg, nabij de kerk, in Hoogerheide. Wie een fiets wil gebruiken kan dat regelen met de Gimble-app op de mobiele telefoon.

Waar de bus stopt kun je vanaf nu het laatste stukje van je reis afleggen per (deel)fiets. De deelfietsen blijven in elk geval tot 1 januari 2024 staan. Dan wordt geëvalueerd of er veel gebruik van gemaakt wordt en of het zinvol is om de deelfietsen te laten staan en eventueel uit te breiden.

Visies

In de gemeentelijke Duurzaamheidsvisie en in het Gemeentelijk Verkeers- en Vervoersplan (GVVP) is duurzame mobiliteit een belangrijk thema. De gemeente Woensdrecht speelt hierin een faciliterende en stimulerende rol, zegt wethouder Thierry de Heer. “Denk bijvoorbeeld aan de aanleg van een carpoolplaats, het meewerken aan het plaatsen van oplaadpunten voor elektrische auto’s en het voorzien in goede fietspaden.”

Vervoer

Volgens wethouder De  Heer zullen de inwoners altijd aangewezen blijven op vervoersmiddelen. “Maar de wijze van transport kan vaak wel worden veranderd. We willen daarom het gebruik van openbaar vervoer, fietsen en deelauto’s stimuleren.” Momenteel start Woensdrecht ook met een onderzoek naar de mogelijkheden van elektrische deelauto’s.