Steenbergen

Deelnemers NK tijdrijden racen door Steenbergen: ‘Fantastisch’

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

De hele binnenstad van Steenbergen stond afgelopen woensdag in het teken van het Nederlands Kampioenschap tijdrijden. Een bijzonder evenement, waar Stichting Wielercriterium Steenbergen in samenwerking met de Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) al sinds september 2023 mee bezig is.

Onder het genot van een stralend zonnetje zijn de inwoners van Steenbergen uitgelopen naar het centrum om naar de wielerkoers te kijken. “Fantastisch”, zegt wethouder Esther Prent. “Alle lof voor de vrijwilligers en Stichting Wielercriterium Steenbergen die vandaag vrij hebben genomen om dit te organiseren.”

De vraag om het NK tijdrijden naar Steenbergen te halen kwam vorig jaar bij de wethouder terecht. “Dat vond ik fantastisch”, vervolgt Prent. Om dit te realiseren heeft de gemeente een financiële bijdrage geleverd en geholpen om het verder te organiseren. “We hebben eigenlijk gewoon het makkelijkste deel gedaan.”

Jubileumkoers

Stichting Wielercriterium Steenbergen bestaat tachtig jaar. “En het is voor het eerst dat wij het NK tijdrijden mogen organiseren”, vertelt voorzitter Jac van Leent. Dit is een jubileumkoers dus. “Voor ons jubileum wilden we er wat bijzonders van maken ja.”

Ook burgemeester Ruud van den Belt is blij met het NK in zijn gemeente. “Prachtig om te zien hoe Steenbergen eruit ziet, als je naar de beelden van de wedstrijd kijkt. We zijn qua oppervlakte de vijfde grootste gemeente in Brabant, dat maakt ons een unieke gemeente om zo’n groot evenement te mogen organiseren.” De burgemeester is meegenomen langs het parcours. “Het gaat door Dinteloord, het centrum en het buitengebied. Heel mooi.”

Tour de France

Riejanne Markus is de grote winnares bij de dames. “Nu gaat het nog goed, maar ik zal straks wel een klap krijgen”, vertelt ze vlak na de finish en nog vol adrenaline. “Je gaat toch 45 minuten maximaal. Ik zal er vanavond wel even afliggen ja.” Het volgende wielerevent waar Markus aan mee gaat doen is de Tour de France. “Extra bijzonder omdat we dit jaar in Nederland starten. Ik kijk er heel erg naar uit.”