West-Brabant

Definitief geen analoog tv-signaal meer via Ziggo in onze regio

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

Tv- en internetaanbieder Ziggo is nu ook in de regio Roosendaal gestopt met het uitzenden van tv via het analoge signaal. Voortaan kun je in dit Ziggo-gebied alleen nog tv-kijken via het digitale kabelsignaal. Voor de meeste mensen maakt dat niets uit, die kijken al digitaal. Het analoge signaal is dinsdag uitgeschakeld voor de regio Roosendaal. Ook Bergen op Zoom en Woensdrecht vallen binnen dat Ziggo-gebied.

Door: Bianca van Vugt

De tv- en internetaanbieder Ziggo is in de regio Roosendaal definitief overgestapt op digitale kabel tv. Het bedrijf heeft het analoge tv-signaal dinsdag uitgeschakeld. Onder de regio Roosendaal vallen ook de gemeenten Bergen op Zoom en Woensdrecht. De grenzen van een regio kunnen soms anders zijn dan gemeentegrenzen. “We schakelen het analoge signaal regio voor regio uit. Soms loopt de grens tussen die technische regio’s dwars door een stad, en soms zelfs dwars door een straat,” legt Ziggo uit op haar website. “Daardoor schakelt je buurman soms op een heel ander moment over op digitale kabel tv.”

Op de website van Ziggo kun je je tv’s overzetten op de digitale kanalen door een stappenplan te volgen. Dat kun je ook al doen vóór in jouw regio het analoge signaal wordt afgesloten. De beste manier om te checken of je digitaal kijkt of analoog, is door je tv op kanaal 14 te zetten. Dat is het kanaal van Ziggo Sport. Als je het programma niet kunt zien, kijk je nog analoog.

Bij sommige televisietoestellen heb je een digitaal kastje nodig voor het digitale signaal. Maar dat is heel vaak al niet meer nodig. “Veel platte tv’s van de afgelopen tien jaar hebben een ingebouwde digitale ontvanger. En dan heb je geen kastje nodig om digitaal te kijken. Of dat voor jouw tv ook geldt, check je in ons stappenplan,” aldus Ziggo.