Halderberge

Definitief ontwerp van het vernieuwde Huis van Halderberge bekend

Het gemeentehuis van Halderberge.

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

Het definitieve ontwerp voor het vernieuwde Huis van Halderberge is bekend. Als de raad instemt met dit ontwerp, dan kan de ‘opfrisbeurt’ dit jaar nog van start gaan. Het gaat om een verbouwing van de entree, de centrale hal, de balies, gesprekskamers en de raadszaal.

“Geen mega investering met hele uitzonderlijke dingen, maar gewoon een goede opfrisbeurt”, zo omschrijft wethouder Sharona Malfait de definitieve plannen. De verbouwing zal naar verwachting ongeveer 1,5 miljoen euro gaan kosten.

Multifunctioneel

Dat klinkt misschien als een hoog bedrag. “Maar door de verbouwing krijgen we de mogelijkheid om ruimtes te verhuren”, legt de wethouder uit. Zo komen achter grote glazen wanden werkplekken in de raadszaal. “Overdag zit daar niemand, dus overdag kan daar prima gewerkt worden.” En er kan in die ruimte ook getrouwd worden. “Het wordt echt multifunctioneel dus.” Tevens komt er in de raadszaal audiovisuele apparatuur.

Toegankelijk voor iedereen

Een andere belangrijke voorwaarde van de verbouwing is het gebouw toegankelijk maken voor iedereen. Dus ook voor mindervaliden. “De draaideur die we nu als hoofdingang hebben wordt een grote schuifdeur. Zodat ook mensen in bijvoorbeeld een rolstoel zelfstandig het gebouw binnen kunnen komen.” Ook de centrale hal wordt grondig aangepakt, met een koffiecorner en verschillende zitplekken. Daarnaast krijgen ook de gesprekskamers, ook wel familiekamers, een opknapbeurt. Net zoals alle balies.

Opfrisser

Als de gemeenteraad instemt met het definitieve ontwerp en de bijbehorende kosten, starten de werkzaamheden dit jaar nog. “We hopen hiermee echt het Huis van Halderberge te worden, met werkplekken voor onze partners. De verbouwing is niets geks, gewoon een goede opfrisser”, aldus wethouder Malfait.

Lees ook: Eerste ontwerpen van het ‘nieuwe’ Huis van Halderberge zijn bekend