Hoogerheide

Demonstratie tegen levering F-35 onderdelen aan Israël bij vliegbasis Woensdrecht

Hans-Jorg van Broekhoven Hans-Jorg van Broekhoven

Zo’n 50 mensen verzamelden zich zondagmiddag voor het hek van vliegbasis Woensdrecht om te protesteren tegen de levering van onderdelen voor Israëlische F-35-vliegtuigen door een bedrijf op de vliegbasis.

De demonstranten, leden van de Nieuwe Communistische Partij van Nederland (NCPN) en de Communistische Jongeren Beweging (CJB), betoogden dat de F-35-onderdelen die op de vliegbasis in Woensdrecht worden bewaard en onderhouden, door Israël worden gebruikt in de oorlog in de Gazastrook. Dit zou gebeuren via het Logistiek Centrum Woensdrecht (LCW), onderdeel van het Ministerie van Defensie. De demonstranten vinden dat Nederland hiermee medeplichtig is aan oorlogsmisdaden.

Mogelijk meer demonstraties

Met protestborden, Palestijnse vlaggen en spandoeken vroegen de demonstranten aandacht voor de situatie in de Gazastrook. De sfeer bleef gedurende de twee uur durende demonstratie rustig. Na speeches van verschillende sprekers vertrok de groep rond 16:00 uur weer van de Kooiweg. De NCPN en CJB sluiten niet uit dat ze in de toekomst nogmaals een protest zullen organiseren.