Roosendaal

Derby van Roosendaal: RBC tegen RKVV Roosendaal

RBC Roosendaal

Archieffoto via RBC Roosendaal

Redactie Redactie

Zondag 4 november staat de derby van Roosendaal op het programma. RBC speelt dan in het eigen Herstaco Stadion tegen stadsgenoot RKVV Roosendaal. Na de topper weten we wie koploper HVV’24 uit Zeeland op de voet volgt.

 

 

 

In de strijd om promotie naar de tweede klasse staan beide teams er goed op. Roosendaal heeft slechts één punt minder dan de Zeeuwse koploper. RBC heeft een achterstand van twee punten. De Rood-witten hebben zich dit seizoen versterkt met Wesley van Zundert, Lars Machielse en Toni Ngombojoao en Boyd Wierckx en dat hielp, want ze boekten overwinningen op Clinge, Steenbergen, VVR, SAB en Virtus en hierdoor bezetten ze de tweede plek op de ranglijst.

Sterk in eigen huis

RBC leed nog geen enkele nederlaag. De oranjehemden speelden alleen gelijk tegen koploper HVV’24 en Victoria’03. In het eigen stadion werden alle wedstrijden gewonnen. Vorig seizoen werd de derby met 3-0 gewonnen door RBC. Dat werd toen gedaan onder toeziend oog van 600 toeschouwers. De club hoopt dit jaar meer supporters te mogen ontvangen.