Geen regio geselecteerd

Derde editie Roosendaal On Stage komt eraan

Roosendaal on Stage in 2018

Roosendaal-on-Stage in 2018

Redactie Redactie

Donderdag 18 januari vindt Roosendaal On Stage weer plaats. Dit is een Positief Beroeps Podium voor VMBO leerlingen van het Da Vinci College, Gertrudiscollege, Prinsentuin Oudenbosch en Jan Tinbergen College. Als leuke bijkomstigheid opent MKB Nederland voorzitter Michaël van Straalen dit evenement.

Bij On Stage gaan ruim 250 werknemers van verschillende beroepen in gesprek met ongeveer 500 leerlingen over hun beroep en werkdag. Er zijn ongeveer 130 bedrijven aangesloten. Op deze dag gaan de leerlingen op een soort speeddate met de branches. Dan op 30 januari, de Doe Dag, brengen de leerlingen een tegenbezoek aan de professionals waarmee ze een match hebben gemaakt. 

Het bedrijfsleven investeert in de toekomstige collega’s en medewerkers, door de jongeren een beter beeld te geven van een beroep. De VMBO leerlingen worden op deze manier in het zonnetje gezet. Roosendaal is een van de 19 gemeenten die het project Onderwijs On Stage realiseren. Dromen kan bij On Stage, dus alle beroepen zijn aanwezig: van automonteur tot financieel adviseur.