Roosendaal

Dertien jaar cel voor Milan P. uit Roosendaal

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

De 59-jarige Milan P. die vorig jaar tijdens een ruzie op de Burgemeester Freijterslaan in Roosendaal zijn 51-jarige achterbuurman doodschoot moet dertien jaar de cel in. Dat heeft de rechtbank in Breda dinsdag bepaald.

De rechtbank acht bewezen dat P. zijn achterbuurman op klaarlichte dag heeft doodgeschoten. Hij is veroordeeld voor doodslag en verboden wapenbezit.

Milan P. had al geruime tijd ruzie met zijn buren. Hulpverleningsinstanties, politie en ook de woningbouwcorporatie zijn maanden bezig geweest om te bemiddelen in de burenruzie,

Op donderdagmiddag 3 september liep de ruzie volledig uit de hand en volgde er een schietpartij. Het slachtoffer was geen partij in de ruzie maar probeerde juist te bemiddelen. Na een woordenwisseling werd het slachtoffer doodgeschoten.

P. bleef na de schietpartij met zijn wapen in de deuropening, waardoor het slachtoffer geen medische hulp kon krijgen. De achterbuurman overleed ter plaatse.

In het vonnis heeft de rechtbank rekening gehouden met het verdriet dat P. de echtgenote en de twee dochters van het slachtoffer heeft aangedaan. De echtgenote en een 14-jarig meisje waren getuigen van de schietpartij.

Volgens deskundigen heeft de man geen psychische aandoening en is hij volledig toerekeningsvatbaar.
Justitie eiste twee weken geleden 18 jaar cel voor moord.