Roosendaal

Designer Outlet Roosendaal krijgt er drie lagen parkeergarage bij

Foto: Gemeente Roosendaal (Facebook)

Hans-Jorg van Broekhoven Hans-Jorg van Broekhoven

Het outletcenter aan de Wouwbaan bij Roosendaal wil groeien. De eigenaar is met de gemeente overeengekomen dat er kan worden uitgebreid. De bestaande parkeergarage wordt hierdoor flink groter.

In een bericht op Facebook meldt de gemeente trots dat er een overeenkomst is getekend tussen wethouder Sanneke Vermeulen en Pieter van Voorst Vader. Hij is Managing Director bij de McArthurGlen Group, de eigenaar van het winkelcentrum.

Vraag naar ruimte voor outletverkoop groot

De uitbreiding is nodig omdat de huidige winkels bijna allemaal gevuld zijn, meldt de gemeente. En de vraag naar meer ruimte is blijkbaar groot. Dat betekent dat er niet alleen vierkante verkoopmeters bij moeten komen maar ook meer parkeerplaatsen. Daarvoor worden drie extra lagen toegevoegd aan de bestaande garage. Een woordvoerder van de gemeente laat weten dat die boven op de bestaande bouw gepland zijn.

De gemeente Roosendaal laat weten graag mee te werken aan deze uitbreiding. Afspraken hierover zijn nu in een getekende verklaring vastgelegd. Wel moet het bestemmingsplan nog door de gemeenteraad worden goedgekeurd.