Hoogerheide

Deze acht inwoners uit de gemeente Woensdrecht kregen een lintje

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

De gemeente Woensdrecht is acht nieuwe Leden in de Orde van Oranje Nassau rijker. Burgemeester Steven Adriaansen heeft dinsdag aan hen een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt.

De eerste Koninklijke Onderscheiding ging naar Peter Blommerde uit Ossendrecht. Hij kreeg een lintje omdat hij al 25 jaar trainer en coach is van Atletiekvereniging SPADO. Ook traint hij individuele atleten uit Nederland en België. Daarnaast is Peter initiatiefnemer van het 8-lanen project uit Ossendrecht en is hij al jaren spreker, onderzoeker en motivator in kennisdeling op het gebied van natuur.

Drie lintjes in Putte

In Putte werden maar liefst drie lintjes uitgereikt. Frans van Gaal kreeg een Koninklijke Onderscheiding voor het vele vrijwilligerswerk wat hij doet in het dorp. Zo is hij al 44 jaar actief bij De Zwaanvissers. Ook was hij prins carnaval, grootste boer en voorzitter bij Carnavalsstichting De Grensneus. Daarnaast is hij vrijwilliger bij Postduivenvereniging Grensduif. Frans is ook bestuurslid en medeoprichter van Stichting Lichtstoet Woensdrecht én lid van Organisatiecomité 750 jaar Putte.

Het tweede lintje in Putte was voor Paula Teijsen-Van der Poel. Paula is 22 jaar actief bij Vereniging Fanfare De Volharding, waar ze onder andere actief is als bestuurslid. Daarnaast is ze vrijwilliger en bestuurslid bij Tennisvereniging De Put.

Wout den Daas sloot het rondje in Putte af. Hij kreeg een lintje omdat hij 25 jaar actief is voor Biljartvereniging De Biezen. Ook is hij al 10 jaar betrokken bij Herwonnen Levenskracht Putte en bestuurslid bij de Zaandamse tafeltennisclub ZTTC. Wout is tevens bestuurslid bij EHBO Putte.

Huijbergen

De Lintjesregen ging verder in Huijbergen. Daar kreeg Gerard de Waal een Koninklijke Onderscheiding. Gerard is 22 jaar actief bij voetbalvereniging Vivoo, waar hij trainer is van de jeugd, dames 2 en heren 3. Ook is hij vrijwilliger bij het 4 mei comité Huijbergen. Daarnaast zet Gerard zich in voor Stichting Vrienden van Bokkie, wandelclub de Wandelende Tak en Tennisvereniging Huijbergen.

Mariëtte van der Vliet kreeg een lintje vanwege haar betrokkenheid bij M.S. patiënten contactgroep omgeving Bergen op Zoom. Ook is ze lid van het parochiebestuur Rooms-Katholieke Kerk Hoogerheide. Daarnaast is Mariëtte stervensbegeleider in de gemeenten Kalmthout en Woensdrecht en ervaringsdeskundige van het Cliëntenplatform gemeente Woensdrecht.

Hoogerheide

De lintjesregen werd afgesloten in Hoogerheide. Daar was het de eer aan Jac Broos. Hij kreeg een lintje omdat hij al 35 jaar actief is bij RKVV Meto. Daarnaast is hij zes jaar bestuurslid van KPJ Roosendaal en 4 jaar (jeugd)leider bij WVV’67. Ook is hij  vrijwilliger, bestuurslid en secretaris bij Vogelvereniging Vogelvreugde.

Tenslotte kreeg Frans Schuurbiers een lintje. Frans is al 26 jaar bouwer van carnavalswagens en voorzitter van Bouwclub De Bokkenrijders. Ook is hij voorzitter van Postduivenvereniging Vlug en Eerlijk en jeugdleider en -trainer bij Voetbalvereniging Vivoo.