Hoogerheide

Deze basisschool in Hoogerheide heet voortaan: Delphin

Vincent Krijtenburg Vincent Krijtenburg

Basisschool De Open Hof heeft een nieuwe naam. Vrijdagochtend werd de naam door leerlingen van de Jenaplanschool bekend gemaakt tijdens een live-sessie op Facebook. Voortaan heet de school: Delphin.

Door: Vincent Krijtenburg en Roland Pijnen

Zo’n bijzonder moment vraagt natuurlijk om een leuk feestje, maar door de corona-maatregelen kon de school geen gasten uitnodigen om fysiek aanwezig te zijn op school. “Het is een groot feest. We maken een nieuwe start met de school”, vertelt directeur Ab de Laater vol vreugde.

Schooldirecteur Ab de Laater is vrijdagochtend na de onthulling helemaal in zijn nopjes over de nieuwe naam. “We maken een nieuwe start met de school.” Lars van der Beek, wethouder gemeente Woensdrecht, is trots op De Laater en zijn team. “Ik wil een compliment maken. Ik ben ontzettend blij dat er Jenaplanschool is in de gemeente en hoop dat de nieuwe start leerlingen werft.” 

Delphin

Volgens docent Dymfna Roelink past de nieuwe naam beter bij het onderwijs dat gegeven wordt. Delphin is een vrije vertaling van het Nederlandse woord dolfijn. De dolfijn is een dier dat bekend staat als zeer intelligent en sociaal. In het Jenaplanonderwijs ontwikkelen kinderen de eigenschappen van het dier, dat relatief grote hersenen heeft.

Jenaplan is een vorm van vernieuwingsonderwijs waarin meerdere leerjaren zijn gemengd. De vier belangrijkste pijlers van het onderwijs zijn: werk, viering, gesprek en spel. Zelfstandigheid is belangrijk in combinatie met het werken in en presteren als groep.

De nieuwe website van de school is te vinden op: https://www.lps-delphin.nl/.