Roosendaal

Deze drie aannemers gaan het HUIS van Roosendaal bouwen

Nu de sloop is afgerond, kan de nieuwbouw beginnen, deels met hergebruik van oude materialen.

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

Bouwbedrijf Heerkens van Bavel en de installatiebedrijven Van Dijnsen en SPIE gaan het nieuwe HUIS van Roosendaal bouwen. Dat maakte wethouder Cees Lok woensdagochtend bekend.

De drie bedrijven krijgen de taak een stadskantoor te bouwen dat open is en toegankelijk. Een plek waar inwoners zich welkom voelen, waar veel daglicht is en ruim uitzicht op de omgeving. “Daarbij waren duurzaamheid en kwaliteit twee hele belangrijke voorwaarden. We willen weer lang vooruit kunnen met ons stadskantoor nieuwe stijl”, vertelt wethouder Lok. Bij de nieuwbouw wordt dan ook deels gebruik gemaakt van oude materialen.

Volgens de wethouder wordt het nieuwe HUIS van Roosendaal een prachtige ruimte in een prachtige omgeving waar heel veel Roosendalers plezier van gaan hebben. “Want niet alleen medewerkers van de gemeente, maar ook de gemeenteraad en inwoners van Roosendaal kunnen hier van gezamenlijke ruimtes en werkplekken gebruik maken.”

Ervaren ondernemers

De komende tijd zullen de drie partijen hun werkzaamheden op elkaar afstemmen en er zo voor zorgen dat de bouw soepel verloopt. “Dat vergt natuurlijk de nodige samenwerking en het nodige overleg, maar ik heb er alle vertrouwen in dat deze drie gerenommeerde partijen daar met elkaar uit gaan komen”, aldus Lok. “Het zijn ervaren ondernemers die, net als wij, enorm enthousiast zijn over dit project. Dat merk je aan alles.”

Als het lukt nog dit jaar het voorbereidend werk te doen, kan de nieuwbouw in het voorjaar beginnen. Het is de bedoeling dat het HUIS van Roosendaal eind volgend jaar klaar is.