Roosendaal

Deze zomer elke dag activiteit ergens in gemeente Roosendaal

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

De gemeente Roosendaal en WijZijn Traversegroep zorgen er deze zomer voor dat er elke dag iets te doen is voor thuisblijvers. In juli en augustus zijn er activiteiten voor alle leeftijden. Het gaat niet om grote evenementen, maar om kleinschalige activiteiten die voldoen aan de coronaregels.

Deze zomer blijven er meer mensen thuis dan andere jaren. De coronacrisis zorgt er voor dat minder mensen op vakantie willen of kunnen. De gemeente Roosendaal wilde daarom dat er in juli en augustus genoeg te doen zou zijn in de stad en de omliggende dorpen. De WijZijn Traversegroep heeft alle zomeractiviteiten op een rijtje gezet. En als er niet genoeg te doen was op een bepaalde dag of plek, heeft WijZijn zelf iets georganiseerd. Hierdoor is er op elke dag een activiteit.

BuurTent, Stamtafels, sport en tentoonstelling

De BuurTent wordt deze zomer acht keer neergezet, steeds op verschillende plekken. In de BuurTent kunnen buurtgenoten elkaar ontmoeten en een kopje koffie drinken. Ook zijn de Stamtafels er deze zomer drie keer per week. Er zijn activiteiten in de buurthuizen, bij Fameus en Cultuurcompaan. In het Tonerlohuys is een extra tentoonstelling. En Sport Service Noord Brabant heeft een programma bedacht voor de sportievelingen.

In vorige zomers was het juist stil in de stad en dorpen. Dan waren er juist geen of weinig activiteiten. Dit jaar is er voor het eerst een druk zomerprogramma. Lianne Ribbens van de WijZijn Traversegroep is enthousiast over alle medewerking die ze krijgt. “Het is in heel korte tijd een zwaan-kleef-aan gebeuren geworden” zegt ze. “Aan de uitvoering van ons zomerprogramma werken onder andere mee: het bewonersplatform, de buurt- en wijkhuizen, Sport Service Noord Brabant, de Stamtafels, Fameus, Cultuurcompaan, Alwel, Aleco, buurtpreventie, de gemeente Roosendaal en veel vrijwilligers.”

Voorkom dat je eenzaam wordt

Wethouder Klaar Koenraad benadrukt dat de coronamaatregelen gewoon worden nageleefd. Ze hoopt dat mensen gewoon mee durven doen aan de activiteiten. “Ik begrijp dat vooral ouderen in deze coronatijd wat huiverig zijn om er op uit te gaan. Weet dat de coronamaatregelen goed worden nageleefd. Laat dat geen belemmering zijn. Want straks komen de wintermaanden er ook weer aan. Door nu al aan te sluiten voorkom je straks vereenzaming.”

De gemeente vindt het belangrijk dat er in juli en augustus iets te doen is voor iedereen. “Het Roosendaalse Zomerprogramma is bedoeld voor iedereen, voor jong tot oud, van kwetsbaar tot vitaal en van stad tot dorp,” zegt wethouder Inge Raaijmakers. Welke activiteiten er allemaal zijn, zie je op de website van de WijZijn Traversegroep. Je vindt ze onder het kopje Zomerprogramma 2020. Of je klikt hier.