Roosendaal

Dick Hageman (93): man met een prachtige stem en een rijk leven

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

Hij is 93 jaar oud en trekt nog steeds volle zalen: zanger, gitarist en troubadour Dick Hageman. Hij woont in de buurt van Roosendaal en treedt sinds de jaren 80 op met zijn Roosendaalse begeleidingsband.

Dick is een vrij man, die kort na de oorlog met gitaar en drie liedjes zijn kost verdiende voor vrouw en later ook twee kinderen. Al reizend door Europa heeft Dick veel liedjes verzameld. Levensliederen, chansons, meezingers en ook Engelstalige evergreens.

Op de brommer

Tijdens zijn reis door Europa leerde Dick ook het vak pottenbakken. In Ossendrecht had hij zijn eigen atelier: De Stenen Kus. Daar creëerde hij de meest originele keramische werken. Maar muziek maken bleef ook een passie. Op de brommer reed Dick naar de Antwerpse cafés. Drie liedjes spelen, met de pet rond en hup, naar het volgende café. Sinds begin jaren 80 treedt Dick op met zijn Roosendaalse begeleidingsband.

Optreden

De Dick Hageman Band nam in 2005 een live-cd op ter ere van de 80ste verjaardag van Dick. Bovendien was hij toen 60 jaar muzikant en 50 jaar pottenbakker. Een man met een prachtige stem en een rijk leven. Met enige regelmaat geeft Dick samen met zijn band een optreden in De Moriaan in Roosendaal.