Woensdrecht

Dierenbescherming haalt 19 zieke katten uit vakantiehuisje in Woensdrecht

De kattenbakken waren ernstig vervuild (foto: Dierenbescherming)

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

In een vervuilde vakantiewoning in de gemeente Woensdrecht heeft een inspecteur van de Dierenbescherming onlangs 19 zieke katten aangetroffen. De katten hadden onder andere krabwonden, vlooien en een vieze vacht.

Door: Esmée van den Heuvel

De inspecteur was verbijsterd over de situatie die ze aantrof in de vakantiewoning. “Huisje ernstig vervuild, zware ammoniaklucht, vol met spullen en een enorm vlooienprobleem, twee overvolle kattenbakken”, aldus de inspecteur.

Afspraken

De bewoner noemde zijn katten ook wel ‘zijn kinderen’. In eerst instantie zag de man niet in wat voor situatie hij zijn katten had achtergelaten. Toch is hij na diverse bezoeken en acties van de inspecteur tot bezinning gekomen. De bewoner heeft afspraken gemaakt met de inspectie over de zorg voor de overige katten.

Angstig en schuw

Bij hercontrole bleek dat de bewoner de afspraken niet na was gekomen. De inspecteur heeft de katten onder bestuursdwang naar de dierenarts gebracht om ze tegen vlooien en wormen te behandelen. De bewoner heeft van 13 katten afscheid genomen en deze zijn opgevangen in Dierenopvangcentrum Vlaardingen. De dieren waren bij binnenkomst angstig en schuw. Een uitdaging voor de verzorgers in het opvangcentrum om ze te behandelen.

Het gaat met de meeste katten een stuk beter. De verzorgers zijn nog druk bezig met de katten voordat ze klaar zijn voor een nieuw thuis.

De vervuilde vakantiewoning waar de zieke katten zijn gevonden (foto: Dierenbescherming)