Wouwse Plantage

Dierenpension Hoevekestijn krijgt voor twintigste jaar op rij Dierbaar-keurmerk: ‘Meer dan trots’

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

Niet alleen in de zomers zitten dierenpensions vol, ook nu is het topdrukte. Ook bij Dierenpension Hoevekestijn. Naast de drukte viert het team samen met eigenaar Arian Tak een feestje: het bedrijf heeft namelijk voor de twintigste keer het Dierbaar-keurmerk gekregen.

“Het is gekkenhuis hier”, begint Arian Tak van Dierenpension Hoevekestijn in Wouwse Plantage. “Mensen die hun kerst elders hebben gevierd komen ze nu weer ophalen. En honden met vuurwerkangst de komende dagen gebracht.” Het is momenteel net zo druk als in de zomerperiode. “De dagen rond de jaarwisseling van 2024 zijn zelfs alweer volgeboekt.”

Die jaarwisselingsgekte is er altijd wel geweest volgens Tak. “Er is in Nederland een tekort aan dierenpensions. En zeker omdat wij in het rustige buitengebied liggen is dit een fijne plek voor angstige honden.”

Stichting Dierbaar

De medewerkers van het dierenpension doen er alles aan om de honden zo’n fijn mogelijk verblijf te geven. “De meeste honden verblijven hier gemiddeld een dag of zes-zeven. Iedereen die hier werkt heeft de opleiding dierenverzorging of paraveterinair afgerond. Dat is voor ons heel belangrijk. Ook voor de toetsing van Stichting Dierbaar.”

Wij willen ons onderscheiden van de andere pensions.

Die toetsing is erg belangrijk voor Tak. Zijn bedrijf heeft namelijk voor de twintigste keer het Dierbaar-keurmerk verdiend. Het Dierbaar-keurmerk is geïnitieerd door Dibevo, de branchevereniging voor de gezelschapsdierensector. “Wij willen niet zomaar een pension zijn, maar beter zijn. Je kan naar een tweesterrenhotel gaan, of een vijfsterren. Daarin willen wij ons onderscheiden. Wij bieden veel uitlaatmogelijkheden en persoonlijke verzorging als wassen en trimmen, er zijn buitenverblijven. Dat maakt ons uniek.”

Dat Tak al zo vaak het keurmerk heeft gekregen, maakt hem een bekend man in de pensionwereld. “Het is zelfs zo dat mensen die een pension willen starten, zich melden bij Dibevo, en bij mij langskomen voor tips en tricks. Dat is omdat ik Hoevekestijn zelf zo heb opgebouwd.”

Meer dan trots

Tak is meer dan trots op deze bijzondere mijlpaal. “Wij streven ernaar om altijd netjes en verzorgd te zijn. Dat straalt het team ook uit. Klanten moeten hier het erf op komen rijden en een goed gevoel krijgen bij het pension. Dat lukt dankzij dit goede team.”

Voor nu bereidt het team zich voor op de jaarwisseling. “Er worden ontzettend veel honden gebracht. ‘s Avonds zetten we de radio aan voor de honden en rond middernacht lopen we nog een rondje om ze te controleren. En 1 januari staan we om 7 uur ‘s ochtends weer voor ze klaar om ze uit te laten.”