Roosendaal

Dieven betrapt met fietsen in bestelauto, politie zoekt eigenaars

Foto: © Politie Roosendaal

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

De politie heeft maandagnacht in Roosendaal twee mannen gearresteerd. Ze worden verdacht van fietsendiefstal. Ze reden in een bestelauto en hadden twee damesfietsen in de laadruimte. De fietsen zaten nog op slot. De politie kwam de mannen op het spoor door een tip.

Door: Bianca van Vugt

Een oplettende voorbijganger heeft geholpen twee fietsendieven op te pakken in Roosendaal. De getuige zag maandagnacht rond 00.45 uur twee mannen bezig op het Stationsplein, vertrouwde het niet en belde 112. De getuige zag de mannen wegrijden en gaf dat door aan de meldkamer. Surveillerende agenten konden er daardoor meteen achteraan.

Fietsen stonden nog op slot

De agenten zagen de bestelauto rijden in de Brugstraat in Roosendaal. Na een stopteken zette de bestuurder de auto aan de kant en gaf toestemming om in de laadruimte van de auto te kijken. Daar stonden twee damesfietsen, allebei nog op slot. Er lag ook gereedschap waar fietsendieven vaak gebruik van maken.

Volgens de politie waren de verklaringen van de mannen over de fietsen ‘nogal dubieus’. Daarom zijn ze gearresteerd op verdenking van diefstal. Het gaat om een man van 46 uit Nieuwendijk en een man van 42 uit Brakel. Ze zijn in de cel gezet en worden maandag verder verhoord.

Politie zoekt nog naar de eigenaren

Het is nog niet duidelijk van wie de fietsen zijn. De politie zoekt nog naar de eigenaren. Dus als je maandagochtend op het station in Roosendaal ontdekte dat je fiets weg was, meld je dan bij de politie. Misschien is één van de gevonden fietsen wel van jou. Als je denkt dat één van de fietsen op de foto van jou is, kun je bellen met 0900-8844 of een WhatsApp-bericht sturen naar 06-12.20.70.06. Als je sneller geholpen wilt worden, noem dan het zaaknummer: 2020-308588.