Roosendaal

Dieven slaan toe bij telefoonwinkel in Roosendaal: meerdere iPhones gestolen

Foto: Christian Traets Fotografie.

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

In de nacht van maandag op dinsdag is er ingebroken in telefoonwinkel Ritel, in winkelcentrum Roselaar in Roosendaal. De dader(s) zijn de winkel binnengedrongen door een ruit in te slaan. Vervolgens hebben ze meerdere iPhones meegenomen.

Rond kwart voor vijf ‘s ochtends ging het inbraakalarm van het winkelcentrum af. Meerdere politie-eenheden snelden naar de locatie toe om alle uitgangen te blokkeren. Een agent ging samen met een beveiliger van de Roselaar naar binnen. Daar troffen zij een kapotte etalageruit van de telefoonwinkel aan. De daders waren toen al verdwenen.

De inbrekers zijn via de kapotte ruit binnengedrongen. Ze hebben meerdere iPhones meegenomen. “Maar hoeveel is nog niet duidelijk”, laat een woordvoerder van de politie weten. Medewerkers van de winkel inventariseren momenteel hoeveel telefoons er zijn gestolen.

Onderzoek

Dinsdag is de politie nog druk bezig met sporenonderzoek, ook controleren ze camerabeelden. “Daarnaast hebben we wat spullen gevonden die mogelijk door de inbrekers zijn achtergelaten. Ook daar doen we onderzoek naar.” Uiterlijke kenmerken van de inbrekers zijn er nog niet. Winkelmedewerkers hebben aangifte gedaan.