Geen regio geselecteerd

DigiDcursussen in de bibliotheek van Hoogerheide

De eerste groep Digisterker cursisten hebben hun certificaat uit handen van de docenten ontvangen

Redactie Redactie

De bibliotheek in Hoogerheide is gestart met cursussen over het werken met DigiD en de digitale overheid. Inmiddels hebben de eerste cursisten hun certificaat ontvangen. Binnenkort gaat de bibliotheek verder met de volgende cursussen.

Steeds meer zaken bij de overheid kunnen digitaal worden geregeld. Onder andere het aanvragen van huurtoeslag, doorgeven van een verhuizing, aanvragen van een identiteitsbewijs, informatie over de opbouw van de AOW of het zoeken van werk. De mensen die zich aanmelden, leren hoe ze DigiD kunnen gebruiken. Iedereen die al een DigiD heeft, kan deze tijdens de cursus gebruiken. Ze leren ook om handige info te vinden en hoe ze iets aan kunnen vragen bij de gemeente.

Het deelnemen is gratis en wordt gegeven door gecertificeerde Digisterker docenten in kleine groepen van maximaal 6 personen. De cursus Digisterker is bedoeld voor inwoners van de gemeente Woensdrecht die al met internet om kunnen gaan. Het is belangrijk, dat cursisten zelf internet en een e-mailadres hebben. Mensen die moeite hebben met internet kunnen eerst de beginnerscursus Klik & Tik bij de bibliotheek volgen om vervolgens deel te nemen aan de Digisterker cursus.

Voor meer informatie kan men contact opnemen met Jacqueline Ooms via de telefoon op het nummer 0164 – 243450 of via e-mail op [email protected]