Bergen op Zoom

Dilemma Doolhof stelt bezoekers voor ingrijpende keuzes

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

Donderdagmiddag is in Bergen op Zoom het Dilemma Doolhof officieel geopend. In het Dilemma Doolhof worden bezoekers geconfronteerd met ingrijpende keuzes uit conflictsituaties die zich afspelen in het verleden en het heden.

Het Dilemma Doolhof draait om ervaringen die levens voorgoed hebben veranderd en heeft als doel mensen van nu te raken met de keerpunten van toen. De verhaallijnen zijn geïnspireerd op keuzes uit persoonlijke Brabantse oorlogsverhalen van Brabant Remembers.

Het Doolhof

Het Dilemma Doolhof bestaat uit witte kruizen die refereren aan het ‘veld van eer’ waar gevallen militairen uit de Tweede Wereldoorlog begraven liggen. De keuze die bezoekers op elk kruispunt in het doolhof maken, bepaalt het vervolg van het verhaal en daarmee de weg door het doolhof. De verhaallijnen worden ten gehore gebracht en zijn zowel in het Nederlands als in het Engels te beleven.

Het Dilemma Doolhof blijft tenminste één jaar staan aan de Ruytershoveweg tussen de Britse en Canadese oorlogsbegraafplaatsen. Het doolhof is vrij toegankelijk van 08.30 tot zonsondergang en in de zomer tot 21.00 uur.