Rijsbergen

Dimphie (26) is de nieuwe eigenaresse van Jolly 2.0 in Rijsbergen

Stijn Nooijens Stijn Nooijens

Dimphie Koeken (26) uit Rijsbergen is de nieuwe eigenaresse van feestcafé Jolly2.0, eerder bekend als Jolly Jester. Waar de oud-eigenaren Egnard en Nicole na 27 jaar afscheid nemen opent Koeken de 2.0 versie van het feestcafé in Rijsbergen.

Als jong meisje komt ze al over de vloer bij de zaak. “Met Carnaval stond mijn Maxi-Cosi al op de bar van het café”, lacht Dimphie. Al zo lang ze het zichzelf kan herinneren, roept Dimphie dat ze ooit de Jolly over wilde nemen.

Toen kleine Dimphie ouder werd mocht ze wel eens helpen in het café van de  oud-eigenaren, Nicole en Egnard. “Het begon met het ophalen van glazen, en uiteindelijk mocht ik zelfs een biertje tappen voor mijn vader.” Dat ze nu dan uiteindelijk alle biertjes zelf tapt voor haar eigen klanten, is dus letterlijk een droom die uitkomt.

Ik werkte al langer in de horeca als medewerker, maar nu doe ik aan het einde van de werkdag zelf de deur op slot. Dat is wel even wennen.

Nieuw leven

Met een eigen café om de hoek kan Dimphie nu wel spreken over een nieuw leven. “Ik werkte al langer in de horeca als medewerker, maar nu doe ik aan het einde van de werkdag zelf de deur op slot.”

Ook haar sociale leven is flink op de schop gegaan. Waar een twintiger normaal gesproken vóór de bar staat, neemt Dimphie plaats achter haar eigen bar. “Het is wel even wennen en zwaar”, lacht ze. De horecavrouw is altijd aan het werken wanneer andere vrij zijn. “Verjaardagen zijn bijna altijd op een zaterdag, daar kan ik dan helaas niet bij zijn. Dat is balen, maar ik ga op een ander moment langs, wanneer ik wel vrij ben.”

Het is nu echt hollen, van links naar rechts.

Dimphie is een echte ‘controlfreak’ die graag alles zelf doet. Ze heeft dan ook nog geen personeel in dienst genomen. “Ik ben er tot de laatste gasten om vier uur ‘s nachts naar huis gaan en de volgende ochtend ben ik er dan weer om schoon te maken.”

“Het is nu echt hollen, van links naar rechts.” Af en toe krijgt de eigenaresse hulp van haar moeder waar ze dan ook erg dankbaar voor is, maar ze gaat waarschijnlijk binnenkort toch op zoek naar personeel. “Om altijd je moeder te moeten bellen is ook zo wat.”

Jolly 2.0

Dimphie vindt het belangrijk dat de Jolly in grote lijnen blijft zoals hij is. Veel lampen, de muren vol decoratie en vooral veel gezelligheid. Wel heeft ze gelijk één grote aanpassing doorgevoerd. “Ik heb de borrelkaart geïntroduceerd. Ik vind het leuk als mensen een hapje én drankje kunnen nuttigen. Dat betekende ook dat er een nieuwe keuken moest komen. “Er stond nog een hele oude huis-en-tuin keuken, dus alle apparatuur is nu vervangen.”

Verder staat de gezelligheid centraal en denk ze ook aan het organiseren van leuke feestavonden. “Hoe en wat is nog even een geheimpje”, besluit Dimphie.

Lees ook: Streekomroep ZuidWest is op zoek naar jou!