Roosendaal

Dit is de vernieuwde raadszaal in Roosendaal

Redactie Redactie

De raadszaal in Roosendaal is omgetoverd tot een professionele kwalitatieve vergaderruimte. Met behulp van lokale ondernemers is het opnieuw ingericht en ingedeeld. Burgemeester Han van Midden en Raadsgriffer Elsbeth van Straaten vertelden over het traject dat mede door de coronacrisis versneld is.

Door: Vincent Krijtenburg (video) en Roland Pijnen (tekst)

“Kijkers die de livestreams van de vergaderingen volgden hadden last van slecht geluid”, zegt van Midden. De techniek liet te wensen over, maar ook het interieur was oubollig. De raadszaal ging op de schop. De coronacrisis zorgde niet voor vertraging, maar voor een versneld traject.

De zaal is wel te klein om vergaderingen te houden op gepaste afstand. Om die reden wordt er nu nog uitgeweken naar een andere locatie.

De veranderingen

In plaats van in een L-vorm, vergaderen de raadsleden nu in een halve cirkel, een traditionele opstelling van de Grieken en romeinen. De livestreams zijn van betere beeld- en geluidskwaliteit en bij elk sprekend raadslid komt er een naambalkje in beeld. De Latijnse spreuk ‘’soms is het beter om te luisteren dan om te spreken’’ zal naar alle waarschijnlijkheid binnenkort te zien zijn in de zaal. Van Midden hoopt ook dat de Brabantse en Roosendaalse vlag een plaats zullen krijgen in de raadszaal. De vernieuwde raadszaal is dit weekend te bezoeken tijdens open monumentendag.