Woensdrecht

Dit is er te doen op Koningsdag in Hoogerheide en Woensdrecht

Emma Janvier Emma Janvier

De koning is 27 april weer jarig en dat gaat in Woensdrecht en Hoogerheide niet onopgemerkt voorbij. Stichting Openbare Feestelijkheden (SOF) heeft een dagvullend programma voorbereid voor iedereen die het leuk vindt om hieraan deel te nemen. Lees hieronder wat er allemaal te doen is.

Het feestje begint op vrijdagavond al. Om 19.00 uur worden alle kinderen t/m 12 jaar uitgenodigd om te komen straattekenen op het plein voor het gemeentehuis. Er is na afloop zelfs een prijsuitreiking voor het mooiste kunstwerk.

Ochtend

Maak het tijdens koningsnacht vooral niet te laat, want zaterdagochtend om 9.00 uur worden de klokken al geluid en de vlaggen buiten gehangen. Om 9.15 uur wordt op het Dr. Van De Karplein gestart met de Versierde Fietsen Route.

De route komt onder andere langs de Duinstraat, de Griblingstraat en eindigt op het Ouwe Raedthuysplein. Alle deelnemers krijgen aan het einde een lekkere traktatie. De mooiste fietsen maken zelfs kans op een prijs.

Berg hierna vooral je fiets nog niet op, want om 12.30 uur begint de fietspuzzeltocht. Ben je toch meer een wandelaar of moe van al dat fietsen? Dan begint om 12.30 uur ook de Fotowandeltocht. Beide activiteiten beginnen in MFC Kloosterhof.

Middag

Wat natuurlijk niet mag ontbreken tijdens Koningsdag, is een vrijmarkt. Om 13.00 uur mogen alle kinderen de spulletjes die ze niet meer gebruiken een tweede leven geven. De vrijmarkt wordt gehouden voor het gemeentehuis.

En dan als klap op de vuurpijl, na groot succes van vorig jaar, start om 13.00 uur De Alleskunner. Wie zal dit jaar de titel ‘Alleskunner’ achter zijn of haar naam mogen schrijven? Aanmelden kan nog op de website van SOF. Voor iedereen die het gevoel heeft misschien toch niet alles te kunnen, wordt aanmoedigen zeker gewaardeerd.

Als afsluiter van de dag zal om 16.30 uur in MCF Kloosterhof het Rad van Avontuur gespeeld worden. De prijzen vliegen je daar om de oren. Tijdens de verschillende activiteiten gedurende de dag, kan je tegoedbonnen winnen om nog meer kans te maken op een prijs.

50 jaar SOF

Al 50 jaar werkt Stichting Openbare Feestelijkheden hard om de folklore te doen voortleven in Woensdrecht en Hoogerheide. Met een clubje bestaande uit maximaal 15 leden, organiseren ze activiteiten tijdens Sinterklaas, Carnaval, Koningsdag en eindigen ze met een lokale pubquiz. De club heeft zelfs een oranje wimpel ontvangen.

Met al meerdere tweede generatie leden en dit jaar zelf een derde generatie lid, wordt het tijd om het 50-jarige bestaan eens even goed te vieren. De stichting heeft op Koningsdag een aubade voorbereid tijdens een receptie voor alle vrijwilligers en hulptroepen. Ook zijn alle leden te herkennen aan de speciale jassen met het jubileum insigne erop.