Roosendaal

Dit jaar toch nog kermis in Roosendaal?

Paul Joachems Paul Joachems

Marco Schillemans en Michael Yap hebben namens de fracties van respectievelijk de Roosendaalse Lijst en de PvdA vragen gesteld over de mogelijkheid om toch een kermis te organiseren.

Door: Paul Joachems

In juli werd bekend gemaakt dat de Roosendaalse kermis niet door zou gaan, deze stond voor begin september op de planning. Vervolgens werd in augustus het besluit genomen dat ook de kermis van Wouw niet door kon gaan. Ook deze zou oorspronkelijk in september op de Markt in Wouw hebben gestaan. Deze week heeft de veiligheidsregio besloten dat kermissen in Midden- en West-Brabant weer mogen doorgaan vanaf 1 oktober.

We spreken Schillemans op de plek waar de kermis van Roosendaal zou hebben gestaan: de Markt. “Is het mogelijk om veilig een kermis in onze gemeente Roosendaal te organiseren?”, vraagt Schillemans.

Kermis verdelen over pleinen en (dorps)kernen

Beide politieke partijen vinden dat onderzocht moet worden wat wél mogelijk is. Schillemans: “Bijvoorbeeld attracties op de (oude) Markt en gelijktijdig op andere pleinen in Roosendaal en de dorpen.”

Ook in de dorpen kermis

“Betrek daar vooral ook de dorpen bij, organiseer een kermis die een week duurt en zet attracties weg in Heerle, Wouw, Moerstraten, Wouwse Plantage en Nispen. Hierdoor komen niet alle bezoekers naar het centrum van Roosendaal en kan je de drukte spreiden”, aldus Schillemans.

Hij verwijst ook naar de Stichting Carnaval Roosendaal die op een soortgelijke manier overweegt activiteiten tijdens carnaval te organiseren. Ook zij zetten in op het spreiden van het publiek.

Luister hieronder naar het interview met Marco Schillemans: