Geen regio geselecteerd

Dit valt er te beleven in de streek op Koningsdag

Redactie Redactie

Koningsdag, de 51ste verjaardag van Koning Willem-Alexander. Hij vierde zijn verjaardag vorig jaar nog in Tilburg maar dit jaar reist hij en de hele familie af naar Groningen. Maar wat kunnen de mensen in West-Brabant allemaal doen? ZuidWest Update zet de hoogtepunten voor je op een rij.

Om te beginnen staat in Hoogerheide de laatste dag van het Brabantse Wal Festival op het programma. Aan de Scheldeweg staat een grote paarse feesttent waar die avond de ‘pop en rockavond ’plaatsvindt en overdag strijden teams in de grote zeskamp. In het nabij gelegen Ossendrecht staat het kampioenschap frikandellen eten op het programma. Wie kan het record van 18 stuks binnen een kwartier verbreken?

Bergen op Zoom maakt zich weer op voor de wel bekende vrijmarkten door heel de stad, die al starten op de dag voor koningsdag vanaf 17:00. Daarnaast heeft Bergen op Zoom de enige Nederlandse vlaggen parade die buiten een kazerne poort plaats vindt, deze wordt gehouden van 10:00 tot 11:00 op de Grote Markt. Uiteraard is er ook veel muziek en dans op de Grote Markt en het Gouvernementsplein.

In de gemeente Roosendaal staat er ook van alles op het programma. Zo organiseert men in Wouwse Plantage diverse activiteiten voor jong en oud door heel het dorp. In Roosendaal zijn er verschillende activiteiten waaronder een vrijmarkt op het Tongerloplein, die duurt van 08:00 tot 17:00. Er zijn ook activiteiten voor de jeugd tot 15 jaar. Zo wordt geprobeerd om het wereldrecord stormbaan te verbeteren. Op de Nieuwe Markt zijn er optredens van onder andere De Gildezonen, Ivy Lynn en Valley Sound Big Band.