Bergen op Zoom

Vanaf vrijdag geen treinen van en naar Bergen op Zoom; spoorwegovergang dicht

De spoorwegovergang aan de Wouwsestraatweg is dit weekend afgesloten (foto: gemeente Bergen op Zoom)

Niek de Bruijn Niek de Bruijn

Vanwege werkzaamheden aan het spoor, rijden er dit weekend geen treinen op het traject Roosendaal-Zeeland. Ook is de spoorwegovergang Wouwsestraatweg/Bredasestraat in Bergen op Zoom afgesloten.

Het verkeer van en naar de snelweg wordt daarom omgeleid via de Rooseveltlaan. Het spoor kan overgestoken worden via het J.F. Kennedyviaduct. Fietsers rijden om via de Parallelweg/Balsebaan.

Treinreizigers van en naar Bergen op Zoom kunnen gebruik maken van bussen. De werkzaamheden duren van vrijdag- tot maandagochtend vijf uur.

Overigens zijn er van vrijdagochtend vier uur tot maandagochtend twee uur ook spoorwerkzaamheden tussen Roosendaal en Vlissingen. Reizigers tussen Kapelle-Biezelinge en Bergen op Zoom of Roosendaal reizen via Goes. Reizigers tussen Arnemuiden en Goes of Roosendaal kunnen via Middelburg reizen.

Afgelopen oktober was het op een andere spoorwegovergang in Bergen op Zoom een enorme ravage. Het duurde toen vier dagen om het spoor aan de Marconilaan te herstellen, dat was beschadigd doordat een trein op een lijnbus botste. Bekijk hier de beelden:

https://www.zuidwestupdate.nl/fragment/trein-rijdt-bus-doormidden-op-spoorwegovergang-in-bergen-op-zoom/