Nispen

Divers programma met volop ruimte voor lokaal talent in Openluchttheater Nispen

Het Roosendaals Toneel speelt op 15 mei de voorstelling De gelaarsde kat in Openluchttheater Nispen

Niek de Bruijn Niek de Bruijn

Openluchttheater Nispen heeft de agenda voor het komende theaterseizoen gepresenteerd. Ook dit jaar is er volop ruimte voor lokaal talent. “Het programma is heel divers,” aldus voorzitter Mariska Wagemakers.

Ze is trots op de namen die ze vanaf zaterdag 14 mei mag verwelkomen. Van een jongleur en poppenvoorstelling van De klokkenluider van de Notre-Dame, tot een lunchconcert voor senioren en een optreden van een 96-jarige troubadour uit Ossendrecht. “We bedienen alle doelgroepen met amusement.”

Vrolijke noot en serieuze kant

De Helmondse stadskunstenaar en cabaretier Luc de Graaf trapt het theaterseizoen af, samen met vriendenband The Feliciano’s. Zijn kleinkunstvoorstelling Ondertussen schetst een beeld van wat een man, vader en echtgenoot ‘tussen de soep en de aardappelen door’ meemaakt. “Het bevat veel herkenning en is een knipoog naar de realiteit,” aldus Wagemakers. Ze verwacht “een voorstelling met een vrolijke noot, maar ook een serieuze kant.”

Divers aanbod

Uiteraard heeft het Nispense openluchttheater ook ruimte voor lokaal talent. Zo speelt het Roosendaals Toneel een bewerking van het sprookje De Gelaarsde Kat. Verder zijn er concerten van muziekvereniging Roosendaal, Nispen Klassiek, de jeugdleden van de Nispense harmonie, de Ossendrechtse troubadour Dick Hageman, de Roosendaalse DJ’s van de SOOZ en de Bergse bands Popcorn en Agge Nebbisj. Tijdens een exotische markt en Ierse dag treden Brabantse muzikanten op.

“Alle artiesten zijn fijn om naar te kijken en luisteren,” aldus Wagemakers, die vanwege het diverse aanbod niet kan vertellen waar ze nou het meest naar uitkijkt. “We zijn vooral dankbaar dat we hen een podium mogen bieden. Ik hoop op een volle tribune.”

Reserveren voor een van de voorstellingen is niet nodig, mits er geen coronamaatregelen worden ingevoerd. “Bezoekers kunnen gewoon komen aanlopen en een kaartje aan de kassa kopen.” Bij slecht weer is het openluchttheater overdekt.