West-Brabant

Docenten lopen bijna 50 kilometer om brugklassers fijne vakantie te wensen

Foto: ZuidWestHoek College

Hans-Jorg van Broekhoven Hans-Jorg van Broekhoven

In de week voor de meivakantie hebben drie docenten van het Ossendrechtse ZuidWestHoek College hun brugklasleerlingen op bijzonder wijze een fijne vakantie gewenst. Ze zijn te voet bij al die studenten langs geweest om ze te bedanken voor alle inzet in deze rare tijden.

De voettocht heeft het drietal afgelegd van Roosendaal via Wouw naar Bergen op Zoom, om vervolgens door te lopen naar Hoogerheide, Ossendrecht en Putte. Natuurlijk met continu die anderhalve meter afstand als stelregel. Reden voor dit initiatief is de aanhoudende coronacrisis, waardoor leerlingen noodgedwongen thuis moeten blijven. “We wilden de leerlingen weer een keer in het echt zien en bedanken voor hun inzet in deze afgelopen zware tijd”, aldus brugklasmentor Arno Nijssen.

Karim El Hamchaoui, coördinator van het eerste leerjaar vult aan: “Met ons onderwijs op afstand zorgen we ervoor dat we de kennisoverdracht waarborgen, maar het sociale aspect van ons beroep heeft er onder te lijden. We merken dat veel docenten en leerlingen elkaar stiekem toch missen”. Voor de drie docenten reden genoeg om de fikse wandeling van zo’n 50 kilometer te maken.

‘Leuke ervaring’

Het initiatief is in ieder geval zeer enthousiast ontvangen. Het drietal werd her en der onthaald met spandoeken, versnaperingen en allerlei opdrachten. Met name de flesjes water en het verse fruit werden in dankbaarheid ontvangen, over de opdracht om na 32 kilometer op te drukken waren de docenten iets minder enthousiast. “Al met al een ontzettend leuke ervaring”, vindt brugklasmentor Bas Dircken. “Leerlingen en ouders konden dit ontzettend waarderen en het weer zat mee. We zijn toen het donker werd noodgedwongen maar voldaan in de auto gestapt. We hopen onze leerlingen weer snel op school te zien.”