Rucphen

Dode en gewonden door twee ongelukken op A58 bij Rucphen

Foto: Perry Roovers

Hans-Jorg van Broekhoven Hans-Jorg van Broekhoven

Bij twee zware ongelukken kort na elkaar, op de A58 ter hoogte van Rucphen, is vrijdagavond iemand om het leven gekomen en zijn meerdere mensen gewond geraakt. De weg is in beide richtingen afgesloten en er zijn omleidingen ingesteld.

Het is nog onduidelijk wat er precies is gebeurd. Volgens Rijkswaterstaat gebeurden er twee ongelukken vlak na elkaar. “We proberen een beeld te krijgen van het ongeval”, schrijft de politie op X. Mensen die voorbij zijn gereden en misschien iets hebben gezien, worden opgeroepen zich te melden.

De hulpdiensten zijn massaal aanwezig en de A58 is in beide richtingen dicht tussen Rucphen en Roosendaal-Oost. Rijkswaterstaat verwacht dat de weg tot zaterdagochtend 06.00 uur dicht blijft. Het verkeer kan via de A16 en de A17 richting Roosendaal en Breda omrijden.

Update, 20 januari: Omroep Brabant meldt dat het dodelijke slachtoffer door het ongeluk vermoedelijk uit de auto is geslingerd en op de andere weghelft terecht kwam. Daar is het slachtoffer door meerdere weggebruikers aangereden.

De politie meldt dat de bestuurder van de betreffende auto, een 64-jarige inwoner van Ruchpen, is vastgezet vanwege een te hoog alcoholpercentage.