Bergen op Zoom

Doe mee met de lokale erfgoedprijs en win 500 euro

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

De gemeente Bergen op Zoom gaat voor de tweede keer de lokale erfgoedprijs uitreiken. Burgers, bedrijven en instellingen kunnen meedingen naar de prijs. De winnaar ontvangt 500 euro.

De gemeente Bergen op Zoom wil haar erfgoed in het zonnetje zetten en eigenaren en initiatiefnemers stimuleren om op een eigentijdse en innovatieve manier met erfgoed om te gaan. Daarom is de lokale erfgoedprijs in het leven geroepen. Bovendien hoopt de gemeente door het instellen van de prijs erfgoed meer en breder onder de aandacht te brengen. Dat geldt zowel voor materieel als voor immaterieel erfgoed.

De gemeente roept particulieren, bedrijven, instellingen en andere initiatiefnemers uit Bergen op Zoom op om mee te doen met de lokale erfgoedprijs. Om in aanmerking te komen moeten projecten in 2016 zijn opgestart of gerealiseerd. Het gaat om vormen van beheer van cultuurhistorisch erfgoed, restauratieprojecten of het in stand houden van erfgoed. Ook wordt gekeken naar de mate van publieksbereik, hoe op een creatieve en innovatieve manier met erfgoed wordt omgegaan en in hoeverre het project bijdraagt aan kennis en beleving van het erfgoed in Bergen op Zoom.

Deelnemers kunnen tot 15 juni inschrijven. Tijdens de start van Kunsten in de Monumenten op vrijdag 8 september wordt de lokale erfgoedprijs bekend gemaakt. Vorig jaar won Stichting Bezichting Monumenten de eerste erfgoedprijs met de gedenkstenen van de Gertrudiskerk.