Bergen op Zoom

Doneeractie voor Sam levert in rap tempo streefbedrag van 10.000 euro op

Maarten Elst Maarten Elst

Zaterdag deed Mark de Witte uit Bergen op Zoom zijn verhaal over de doneeractie die hij op touw had gezet. Hij keek er naar uit om met zijn kinderen weer een uitstapje te kunnen maken. Zijn elfjarige dochter Sam heeft een meervoudige beperking en is afhankelijk van een rolstoelbus. De Witte moet ook zijn huis aanpassen. In totaal heeft hij enkele tienduizenden euro’s nodig, waarvoor de eerste 10.000 na amper twee weken crowdfunding werden binnengehaald. Met de nodige fondsen en de doneeractie hoopt hij genoeg geld bij elkaar te krijgen.

Naast de vele nodige dure verbouwingen die hij aan zijn huis moet laten doen, dient Mark de Witte een vrijwel gloednieuwe rolstoelbus aan te schaffen om aan alle verkeersveiligheidsvoorwaarden te voldoen. “Een achteruitrijcamera, een lift, een aankleedkussen”, somt De Witte op. “Aanschaf van de bus is zo’n 35.000 euro, maar met de aanpassingen naar aanleiding van de eisen van de gemeente komt daar nog eens 15.000 euro bij.”

‘We komen er zeker wel’

“We hopen dat de gemeente een bijdrage doet van 10.000 euro”, vertelde De Witte eerder deze maand. “Via fondsen komt er zo’n 25.000 euro binnen, maar dan zit je nog met 15.000 euro aan kosten. Via deze crowdfunding hoop ik zoveel mogelijk op te halen. Het streefbedrag is 10.000 euro. Naast de rolstoelbus moet ik de garage ook nog ombouwen tot slaap- en badkamer voor Sam. We komen er zeker wel, we kijken er naar uit om samen weer uitstapjes te kunnen maken, daar geniet ze enorm van.”

Inmiddels is het streefbedrag van 10.000 euro gepasseerd. Mede door een ruimhartige donatie van ruim 5.700 euro heeft De Witte in sneltreinvaart het bedrag binnen. Maar daar hoeft het niet per se voor op te houden: de komende drie maanden is het nog altijd mogelijk om een donatie te geven via de link van WhyDonate: https://www.whydonate.nl/fundraising/help-sam-weer-mobiel-te-maken.