Stampersgat

Dorpshuis Stampersgat krijgt grote metamorfose en horecavoorziening

De voorlopige schets van het nieuwe dorpshuis.

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

Er zijn grote plannen voor Dorpshuis De Steiger in Stampersgat. De plannen voor een verbouwing zijn er al langer, maar worden nu steeds concreter. Zo is de eerste ontwerpschets bekendgemaakt, en heeft wethouder Thomas Melisse een overeenkomst getekend met bouwbedrijf Bertens Bouw.

De vernieuwing van het dorpshuis is goed voor de leefbaarheid van het dorp, verklaart Melisse. Er komt bijvoorbeeld een gezondheidscentrum in het gebouw. En een horecagelegenheid. “Een belangrijke toevoeging”, vertelt de wethouder. “Want momenteel is er geen enkele horecazaak in Stampersgat.”

Het bestuur van het Dorpshuis zal zelf het horecagedeelte op zich nemen. Speciaal daarvoor is het bestemmingsplan van het gebouw gewijzigd. “Dat betekent voor de inwoners van Stampersgat dat zij een feestje of bijvoorbeeld hun bruiloft kunnen vieren in het dorpshuis”, aldus Melisse.

Nu het globale plan er ligt en er een bouwbedrijf is aangewezen, is het tijd om de plannen verder uit te werken. De verbouwing gaat zon 2,5 miljoen euro kosten. Het is de bedoeling dat de werkzaamheden voor de zomer van 2024 beginnen. De verbouwing duurt ongeveer een jaar.