Woensdrecht

Dorpspunt ‘t Blickvelt in Woensdrecht kan open blijven door proef van een jaar

Foto: Google Maps

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

Dorpspunt ’t Blickvelt in Woensdrecht kan open blijven door een proef van een jaar. De BWI, de Brede Welzijnsinstelling, wilde het beheer van ’t Blickvelt overnemen, maar was bang voor schulden als het niet goed liep. Daarom staat de gemeente nu garant om eventuele schulden over te nemen. Het gaat om maximaal 12-duizend euro aan huur en vaste lasten.

Het beheer van Dorpspunt ‘t Blickvelt was in handen van Woningstichting Woensdrecht, maar die wilde er mee stoppen. De BWI wilde het multifunctionele centrum wel beheren, maar was bang voor de kosten. Om Dorpspunt ‘t Blickvelt open te houden, is jaarlijks maximaal 12.000 euro nodig voor huur en nutsvoorzieningen. De gemeente wil voor dat bedrag wel garant staan. Het is een proef van één jaar. De gemeente betaalt dus alleen als de BWI niet rond kan komen. Hierdoor kan de BWI zonder risico uitproberen of ze ‘t Blickvelt rendabel kan maken.

Zorgen dat ‘t Blickvelt vijf dagen in de week open blijft

Wethouder Lars van der Beek is blij met deze oplossing. “’t Blickvelt is erg belangrijk voor het dorp Woensdrecht,” laat hij weten. “Door deze pilot kan het dorpshuis open blijven en is er continuïteit voor de sociaal maatschappelijke activiteiten. De BWI kan hier wellicht nog een mooie impuls aan geven.”

Volgens de gemeente wil de BWI Woensdrecht een belangrijke ontmoetingsplek maken van ‘t Blickvelt. Hiervoor wil ze samenwerken met Woensdrecht Werkt en andere organisaties. “BWI zorgt er samen met vrijwilligers, werkervaringsplaatsen en de voormalig beheerster voor dat ‘t Blickvelt vijf dagen in de week open blijft,” aldus de gemeente. “Verenigingen en stichtingen kunnen gebruik blijven maken van de ruimtes tegen aanvaardbare huurprijzen. Ook particulieren en bedrijven kunnen er in overleg terecht. Na een jaar volgt een evaluatie.”

Lees ook: Mini-supermarkt geopend in Woensdrecht