Bergen op Zoom

DOSKO stopt definitief met inzameling oud papier

© Voetbalvereniging DOSKO

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

Voetbalvereniging DOSKO in Bergen op Zoom stopt definitief met de inzameling van oud papier. Afgelopen zomer werd de inzameling al tijdelijk stopgezet. In de container op het sportpark werd namelijk hennep-gerelateerd afval gevonden.

De vereniging laat in een reactie op haar website het volgende weten: “Na de vondst van gedumpte wietplanten was de maat vol voor onze voetbalvereniging en de vrijwilligers die hielpen met het vullen van de container. We hebben toen zelf het besluit genomen om tijdelijk te stoppen met de inzameling. De laatste tijd werd met regelmaat afval aangetroffen bij het oud papier zoals stoelen, tafels, huisraad, etc. en zelfs na het stopzetten van de inzameling werd er hennep-gerelateerd afval gedumpt.”

In goed overleg

DOSKO is in gesprek geweest met de gemeente Bergen op Zoom om te kijken naar eventuele oplossingen. Uiteindelijk is in goed overleg besloten te stoppen met de inzameling van oud papier op sportpark Meilust. Inwoners die hun oud papier naar DOSKO brachten kunnen gebruik maken van de papiercontainer thuis.