Roosendaal

Dré en Conny in hun nopjes met vernieuwde egelopvang: ‘Nu plek voor zo’n zestig egels’

bron: Omroep Brabant bron: Omroep Brabant

Dré en Conny Scheeres kunnen hun geluk niet op bij de heropening van het vernieuwde egelverblijf in Roosendaal. Vorig jaar raakte het gebouwtje van de egelopvang door een aanrijding met een bestelbusje zwaar beschadigd. Inmiddels is het verblijf volledig hersteld en is de capaciteit zelfs uitgebreid. “Het is gewoon fantastisch, we zijn echt harstikke blij.”

“We hebben nu plek voor zo’n zestig egels, twintig meer dan hiervoor”, vertelt Dré trots. Drieëntwintig jaar geleden begon hij samen met Conny de egelopvang in zijn woonplaats. Gewonde en ondervoede dieren weten zich sindsdien verzekerd van de liefdevolle verzorging van het echtpaar en de vrijwilligers.

We worden over de grens steeds bekender.

Vorig jaar werden er maar liefst zeshonderd egels ingebracht. De meeste dieren zijn afkomstig uit Brabant en Zeeland. Opvallend is ook het groeiend aantal egels uit België. Dré: “We worden over de grens steeds bekender. In Vlaanderen hebben ze geen opvang en dus krijgen we steeds vaker dieren uit de omgeving van Antwerpen, Kalmthout en Essen.”

De egelopvang zou eigenlijk vorig jaar al worden uitgebreid. De verbouwing moest toen worden uitgesteld omdat een bestelbusje de achterwand van het egelverblijf kapot had gereden. Tot overmaat van ramp gebeurde de aanrijding precies in het drukke seizoen van de egelopvang.

Dré en Conny Scheeres zijn blij dat ze deze moeilijke periode achter de rug hebben. Inmiddels kijken ze al weer uit naar de bouw van ook nog eens een nieuwe verzorgingsruimte naast het verblijf. “We hopen dat het in juni af is. We wachten nog op de aannemer”, legt Dré uit aan Omroep Brabant.

We kunnen iedereen goed gebruiken.

Ondertussen roept hij nieuwe vrijwilligers op om zich te melden. “We hebben een chronisch tekort aan mensen. We hebben nu zo’n twaalf vrijwilligers en eigenlijk moet dit aantal worden verdubbeld. We kunnen iedereen goed gebruiken. Zeker tegen de zomer wanneer het weer druk wordt.”