Roosendaal

Drie aanhoudingen na vondst hennepdrogerij in Roosendaal

De drugs die is gevonden in het huis in Roosendaal © Politieteam Roosendaal

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

In een woning aan de President Kennedylaan in Roosendaal heeft de politie woensdagavond een grote hoeveelheid hennep gevonden.

Een voorbijganger waarschuwde de politie omdat er een sterke henneplucht zou hangen rond het huis. Agenten gingen polshoogte nemen en belden aan bij de woning. Ze kregen toestemming van de bewoners om binnen te kijken. Een van de bewoners dacht de politie om de tuin te leiden en een zakje hennep te overhandigen als oorzaak van de geur. Omdat één zakje natuurlijk niet een penetrante lucht tot buiten de woning kan verspreiden gingen de agenten zoeken naar nog meer drugs.

Op de zolder van de woning werden twee veldbedjes aangetroffen waarop henneptoppen lagen te drogen. In de rest van het huis werden ook nog zakken met gedroogde henneptoppen gevonden. In totaal is er zeven kilogram in beslag genomen. Ook vonden de agenten nog 181 xct-pillen, drie kilogram amfetamine en een stroomstootwapen.

Twee mannen die in de woning wonen en een Bulgaarse vrouw zonder vaste woon- of verblijfplaats zijn aangehouden. Zij zitten nog vast voor verder verhoor.