Hoogerheide

Drie jaar cel voor brein achter drugslab in Hoogerheide

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

De vier mannen die betrokken waren bij het gigantische drugslab dat twee jaar geleden in Hoogerheide is ontdekt, moeten de gevangenis in. De hoofdverdachte moet drie jaar de cel in, zijn handlangers anderhalf jaar. De rechtbank in Breda deed maandag uitspraak in de zaak.

De officier van justitie had een hogere gevangenisstraf geëist. Maar de rechter heeft geoordeeld dat er onvoldoende bewijs is dat er in het laboratorium gedurende langere tijd synthetische drugs zijn gemaakt.

De vier zijn wel schuldig aan de productie van synthetische drugs en het op grote schaal voorhanden hebben van speed en diverse grondstoffen.

Destijds was het één van de grootste drugslaboratoria die ooit in Nederland zijn gevonden. Er stonden tientallen grote containers vol met chemische stoffen.

Volgens de politie had iedere container een inhoud van duizend liter. Er stond ook nog een grote hoeveelheid kleine jerrycans met chemische stoffen.

Het drugslab werd ontdekt toen de brandweer door omwonenden werd gebeld, omdat er rook uit het pand kwam. Het lab was ruim een maand in bedrijf.

De politie is twee dagen bezig geweest met de ontmanteling van het drugslab.