Roosendaal

Drie Maal Plankenkoorts vertelt ‘Het verhaal van RBC’

Redactie Redactie

Drie Maal Plankenkoorts organiseert vrijdag 25 oktober een avond vol herinneringen over RBC. De eenmalige voorstelling ‘Het verhaal van RBC’ wordt opgevoerd in theater De Kring.

Een aantal oud-spelers en supporters van RBC, ervaren en onervaren toneelspelers zullen hun herinneringen en verhalen delen in het stuk. “We hebben een aantal mensen die hebben toegezegd iets te gaan voorbereiden. En dat komt vrijdag allemaal samen in die ene avondvoorstelling. Dus dat betekent dat we nu nog eigenlijk niks hebben”, vertelt Ad Paantjes, theatermaker bij Drie Maal Plankenkoorts.

Complete verhaal

Het verhaal wordt chronologisch verteld, vanaf de oprichting van de club in 1912 tot het heden. “Er zullen vertellingen, speeches, interviews en scenes de hele avond door elkaar lopen”, vult Paantjes aan. “Mensen moeten zeker komen kijken als ze ooit in het verleden of nu iets met RBC hebben gehad. Iets met de geschiedenis van de club. Want dat staat de hele avond centraal.”

Tweede voorstelling

Volgens Paantjes moeten mensen ook komen kijken als ze het leuk vinden om een inkijkje te hebben in het proces van theatermaken. “Want uiteindelijk is deze avond voor ons inspiratie om tot een tweede voorstelling over RBC te komen, later in dit seizoen, waarin we het verhaal van RBC terug geven aan de stad.” 

Ben je benieuwd naar het verhaal van RBC? Tickets zijn voor 18,50 euro verkrijgbaar op de website van theater De Kring.