Roosendaal

Drie minderjarigen stomdronken over straat in Roosendaal

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

Op de Markt in Roosendaal heeft de politie in de nacht van donderdag op vrijdag haar handen vol gehad aan drie jongeren die behoorlijk onder invloed waren van alcohol. De drie waren ook nog eens minderjarig.

Agenten zagen op de Markt een meisje uit een café komen die voor het café meteen moest overgeven. Toen de agenten haar aan spraken zagen ze dat zij onder invloed was van alcohol. Uit een blaastest bleek dat zij 950 ug/l alcohol per liter uitgeademde lucht uitblies. Ter vergelijking: een beginnend bestuurder wordt al bekeurd als hij tien keer zo weinig heeft gedronken. Het meisje verklaarde dat ze thuis met sterke drank had zitten indrinken.

Een kwartier later zagen agenten een jongen tegen het standbeeld van ‘De Tullepetaon’ plassen. De jongen kreeg een bekeuring voor wildplassen. Tijdens het uitschrijven van de bon kon de jongeman uit Oud Gastel zijn drank niet meer binnenhouden. Ook bij hem werd een blaastest afgenomen. Hij blies 820 ug/l. Ook hij verklaarde dat hij vooral sterke drank had gedronken.

Weer later troffen agenten een Roosendaalse jongen aan die eveneens over zijn nek ging op straat. Ook hij was onder invloed van drank. De jongen verklaarde dat hij 18 jaar was. Na een check op zijn identiteitsbewijs bleek dat niet het geval. De jongen gaf tevens een vals adres op. Ook bij hem is een blaastest afgenomen. De test gaf 610 ug/l aan. Ook hij was thuis begonnen met het drinken van sterke drank voor hij op stap ging.

Door de agenten is contact opgenomen met de ouders. De drie zijn opgehaald en in overleg zijn ze doorverwezen naar HALT.