Roosendaal

Drie partijen geselecteerd voor ontwikkeling Mariadal in Roosendaal

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

De provincie Noord-Brabant gaat drie partijen vragen om de plannen voor Klooster Mariadal in Roosendaal verder te ontwikkelen. De eerste partij is een samenwerking van Nico de Bont, BPD Ontwikkeling, Boei en Hazenberg. De tweede partij is de BVR Groep. En een samenwerking van Maas-Jacobs en Van Agtmaal is de derde partij die een plan gaat uitwerken.

De provincie Noord-Brabant kocht klooster Mariadal in 2013 aan, omdat het klooster een belangrijke rol vervult in het verhaal Brabant.  In de verhaallijn religieus Brabant, is vanuit dit klooster het onderwijs aan meisjes in de provincie gestart en uitgebouwd. Het behoud van de cultuurhistorische waarden van het complex is bij de herontwikkeling dan ook zeer belangrijk.

Bijna twintig ontwikkelaars, beleggers en bouwers stuurden een eerste aanzet in voor een haalbare invulling voor dit erfgoedcomplex. De Provincie Noord-Brabant zoekt een samenwerkingspartner die het volledige kloostercomplex (vastgoed en tuinen) koopt en zorgt voor een toekomstbestendige invulling van de plek, met behoud van het cultuurhistorisch erfgoed.

Wethouder Toine Theunis: “Samen met de provincie hebben we een goede keuze gemaakt, het is fijn dat daar ook lokale bedrijven bij zitten. Mariadal is een belangrijk complex op een centrale plek in de gemeente, dus het is prettig om goed samen te werken in de plannen voor de toekomst van dit bijzondere complex.”

Begin september moeten de uitgewerkte plannen bij de provincie worden ingediend.. Daarna wordt begin november een definitieve keuze gemaakt over met welke partij de provincie samen gaat werken.