Roosendaal

Drie sloopwoningen in Roosendaal volledig uitgebrand

Foto: Christian Traets Fotografie

bron: Omroep Brabant bron: Omroep Brabant

In een huis aan de Industriestraat in Roosendaal is zondagochtend brand uitgebroken. Het vuur brak tegen kwart voor negen door nog onbekende oorzaak uit en legde drie sloopwoningen in de as. Een vierde huis liep schade op. Er raakte niemand gewond, de huizen werden zo goed als zeker niet bewoond.

Al snel werd gemeld dat het om een grote brand ging. Door de forse rookontwikkeling werd geadviseerd ramen en deuren dicht te doen en de ventilatie uit te schakelen.

Het vuur verspreidde zich snel via het dak over drie aangrenzende woningen. Een vierde werd enigszins beschadigd. Tussen het huizenblok en andere omliggende woningen zit enige ruimte, wat volgens de woordvoerder gunstig is: “Dat maakt overslag moeilijker.”

Er waren geen aanwijzingen dat er personen aanwezig waren toen de brand ontstond. “Maar we gaan er zo voorzichtig mogelijk mee om,” zo meldde een woordvoerder van de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant toen de bluswerkzaamheden in volle gang waren.

De brandweerlieden moesten volgens haar ook de eigen veiligheid in de gaten houden, aangezien de sloopwoningen sneller op instorten staan dan gewone huizen. Er werd onder meer een hoogwerker ingezet.